top of page

Älykotimarkkinoilla toimiville yrityksille uusi kansainvälinen Smart Digital Home -kasvuohjelma

Tiedote 7.3.2017

Älykotimarkkinoilla toimiville yrityksille uusi kansainvälinen Smart Digital Home -kasvuohjelma


Suomen Yrityskehitys Oy on käynnistänyt uuden valtakunnallisen Smart Digital Home -yritysohjelman. Mukaan haetaan älykotimarkkinoille tuotteita ja palveluita tarjoavia kasvuhakuisia yrityksiä, jotka haluavat kasvaa Suomessa ja kansainvälisesti.


Smart Digital Home -yritysohjelmassa nopeutetaan uusien tuotteiden markkinoille pääsyä ja ideoiden jalostumista innovaatioiksi kansainvälisille, alkuvaiheessa Suomen, Saksan ja Ruotsin markkinoille. Ohjelman aikana kasvu- ja startup-yritykset kaupallistavat yrityskumppaneiden kanssa tuotteita ja palveluita, hakevat kasvurahoitusta ja hyötyvät korkeakoulujen tutkimus- ja tuotekehityskapasiteetista. 


Kasvuohjelmasta rakennetaan pysyvä konsepti, jonka teemat valikoituvat osallistujayritysten mukaan energiatehokkuudesta turvallisuuteen ja hyvinvoinnista hoivaan.


Ohjelman ensimmäinen vaihe keskittyy energiatehokkuuteen. Mukana on jo valikoitunut joukko asiantuntijayrityksiä tarjoamineen, mm. Osakeyhtiö lamit.fi:n Lamitor-energiatehokkuusjärjestelmä, Kotiwatti Oy:n aurinkovoimalakonsepti, MDO Group Oy:n laitehallinnan ohjelmisto, Fourdeg Oy:n älytermostaattiratkaisut sekä Suomen Kotidata Oy:n tietotekniikan tukipalvelut.  Korkeakouluyhteistyötä tehdään mm. Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Mukana yhteistyössä on myös Jyväskylän Yritystehdas. Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän Kangas ovat edustettuina Smart Digital Home -yritysohjelmassa. Pääkaupunkiseudulle yritysohjelma jalkautuu Helsingissä Startup Maria 0-1 -keskukseen huhtikuussa.


Ohjelmaan voi hakeutua jatkuvasti. Mukaan toivotaan laaja-alaista otosta älykotimarkkinoilla operoivista erilaisista yrityksistä. Yrityksen liiketoiminnan keskiössä voivat olla esimerkiksi IoT, turvallisuus, etätyö, e-oppiminen, energiaratkaisut, kiinteistöautomaatio, hyvinvointi sekä viihde tai kotihoivapalvelut. Kumppaneita ohjelmassa ovat operaattorit, mediayhtiöt, pääomasijoittajat, rakennusyhtiöt ja muut johtavat toimijat, jotka haluavat tehdä yhteistyötä tavoitteellisesti ja kustannustehokkaasti kasvuyritysten kanssa. Seuraava käynnistyvä teema on kotihoivapalvelut. Mukaan odotetaan yli 50 kasvuyritystä eri teema-alueille.


Olen tyytyväinen, että Jyväskylä ja Jyväskylän Kangas voivat toimia myös kansainvälisenä esimerkkinä vetovoimaisesta ja älykkäästä kaupunkiasumisesta. Smart Digital Home -ohjelmassa voimme toteuttaa monia seudullemme tärkeitä kehittämisasioita. Uskon, että valtakunnallinen ja kansainvälinen yhteistyö muiden kehittyvien seutujen kanssa on kaikille hyödyllistä”, toteaa Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.


Suomen Yrityskehitys Oy on 10 vuotta toiminut yritysten kasvun ja arvon kasvattamisen kansainvälinen asiantuntija. Yrityksellä on edustajia Jyväskylässä, Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Tukholmassa ja Frankfurtissa. Suunnittelemisen lisäksi yrityksen asiantuntijat ovat käytännön toimenpiteillä kehittäneet yli 150 yrityksen liiketoimintaa – myynnistä kumppanuuksiin ja rahoituksesta kansainvälistämiseen.


Suomen Yrityskehityksen tunnetuimpia palveluita ovat yritysten liikevaihdon moninkertaistamiseen tähtäävä Kasvukiihdyttämö, yritysten rahoituskelpoisuutta kehittävä ja kasvurahoitusta tarjoava Rahoituspaneeli sekä yritysohjelmat, kuten Valmet Venture Program Paperit-liiketoimintayksikön toimittajille, sekä kansainvälisen kasvun palvelut.Lisätiedot:


Jukka Lassila, toimitusjohtaja Suomen Yrityskehitys Oy / Venture Development Finland +358 (0)50 1810 http://www.yrityskehitys.com/

Comentários


bottom of page