top of page

Kiihdyttämöpalvelut laajentuvat Ruotsiin - markkina täynnä potentiaalia suomalaisille yrityksille


Suomen Yrityskehitys laajentaa kasvukiihdyttämöpalveluitaan Ruotsiin. Palveluita tarjotaan Venture Development Nordic -nimellä suomalaisille ja ruotsalaisille kansainvälistyville ja kasvuhakuisille yrityksille. Yksilölliset kiihdyttämöpalvelut ovat olleet tarjolla Suomessa vuodesta 2015 ja sinä aikana palveluita ovat hyödyntäneet yli 100 yritystä. Ruotsin tytäryhtiön kautta on nyt saatavissa kattavat palvelut markkinan testaamiseen, verkottumiseen, toiminnan käynnistämiseen ja kasvun eri vaiheisiin.


”Ruotsin markkinaa pidetään markkinoinnillisesti vaativana ja johtamisen kannalta keskustelevampana. Nämä asiat tekevät Ruotsista suomalaisille yhtiöille hyvän ja kilpailukykyä vahvistavan vaiheen ja tukevan askeleen kansainvälistymisessä” toteaa Marko Sorri, Suomen Yrityskehityksen osakas ja Ruotsin yhtiön uusi hallituksen jäsen.


Halukkuus Ruotsin valloitukseen korostui myös Suomen Yrityskehityksen järjestämässä kansainvälistymispaneelissa, jossa kasvua kansainvälisiltä markkinoilta hakevat yritykset pääsivät esittelemään suunnitelmiaan rahoittaja- ja sidosryhmille.


”Suomalaisten firmojen tuotteita ja palveluita pidetään laadukkaina ja suomalaisiin luotetaan. Suomalaisilla yrityksillä on valtava potentiaali Ruotsin markkinoilla sekä Ruotsin kautta tapahtuvalla kansainvälistymisellä. Monesti pienilläkin muutoksilla palvelukonsepteissa saadaan palvelu istumaan Ruotsin markkinaan” toteaa Åsa Hagberg-Andersson, Venture Development Nordicin maajohtaja.


”Meillä on merkittävä määrä potentiaalisia yrityksiä Keski-Suomessa, joita kiihdyttämöpalvelumme ovat kiinnostaneet. Laadukas palvelumme on tarjolla nyt suoraan kohdemarkkinassa ja voimme auttaa suoraviivaisesti asiakkaitamme menestymään. Vahvuusalueidemme, kuten Älyhoivan, Monialaisen kuntoutuksen, energiatehokkuuden ja älyteknologioiden sovellukset kiinnostavat suoraan Ruotsin markkinassa ja siellä on näköpiirissä myös hyviä kumppanoitumismahdollisuuksia. Olemme onnistuneet valitsemaan oikeat alueet.” toteaa Suomen Yrityskehityksen palvelupäällikkö Ville Viljanmaa.


Suomen Yrityskehitys, kasvukiihdyttämö ja Venture Programit


Suomen Yrityskehitys Oy tukee kasvuhakuisia yrityksiä erilaisissa liiketoiminnan vaiheissa. Keski-Suomen Kasvukiihdyttämö-ohjelmassa kumppaneina ovat Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto. Kiihdyttämöpalveluiden tarkoituksena on auttaa yrityksiä merkittävän hallitun ja kannattavan kasvun toteutuksessa sekä kansainvälistymisessä. Toimialakohtaisissa Venture Program- yhteistyöohjelmissa yritykset kaupallistavat, markkinoivat ja myyvät tuotteitaan ja palveluitaan. Venture Programeista ovat tällä hetkellä meneillään mm. Älyhoiva, Monialainen kuntoutus ja Älykkäät kasvujohtamisen välineet.


Älyhoiva on Suomen Yrityskehitys Oy:n ja Suomen Kotidata Oy:n rakentama älykkäiden ja digitalisaatiota hyödyntävien palveluiden verkosto. Älyhoiva -ohjelman ideana on yhdistää erilaisia älykkäiden hoiva- ja palvelutuotteita ja toimijoita yhteen helppokäyttöiseen palvelukokonaisuuteen. Tarkoituksena on auttaa palveluiden tunnettuutta, kehittymistä ja saatavuutta.


Monialainen kuntoutus on Suomen Yrityskehityksen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteistyössä käynnistämä kehitysohjelma. Ohjelman tarkoituksena on yhdistää eri toimialojen osaajia luomaan uusia helposti lähestyttäviä ja käyttöönotettavia kuntoutusalan tuote- ja palvelukokonaisuuksia sekä parantaa kuntoutustoiminnan laatua. Kuntoutusalan kenttää uudistamassa ja kehittämässä ovat tällä hetkellä Fysioline Oy, Kankaanpään Kangaspolku Oy, KotiData Oy, KK-Verve Oy, Kruunupuisto Oy, Peurunka Oy, Pihlajalinna Terveys Oy sekä Silverplus Oy.


Lisätietoja

Jukka Lassila, CEO, +358501810, www.yrityskehitys.com

Åsa Hagberg-Andersson, maajohtaja, Venture Development Nordic, +46761739930,

Marko Sorri, osakas Suomen Yrityskehitys Oy +358405855238

Comments


bottom of page