top of page

Myynti & markkinointi

Suunta ja voimaa myyntiin ja markkinointiin

Yritykseni kasvaa isoksi, ja isona siitä tulee kova kansainvälinen toimija, joka tuottaa omistajilleen tulosta – mutta miten? Palaset alkavat olla paikallaan, mutta myynti ja markkinointi eivät ole vahvuusalueellasi. Autamme yritystäsi valitsemaan oikeat strategiset ja konkreettiset toimenpiteet sekä luomaan myynnille ja markkinoinnille saavutettavissa olevat, mutta tarpeeksi kunnianhimoiset tavoitteet.

Ensin kuitenkin kartoitamme ja ratkomme yhdessä keskustellen perustavaa laatua olevia kysymyksiä. Oletko valinnut kuulijakuntasi oikein? Mitä ongelmaa olet lähtenyt ratkaisemaan, miksi ja miten? Mitkä ovat tuotteesi ominaisuudet? Vastaavatko ne asiakkaittesi odotuksia? Kuinka kehitämme tuotetta lähemmäksi markkinan odotuksia, toiveita ja tarpeita?

Palvelu sopii erityisesti yrityksille, jotka haluavat kasvattaa myyntiään nopeasti ja suunnata markkinoinnin toimenpiteet oikein tukemaan strategisia tavoitteita – tuotteesi on vielä kehitteillä tai haet uutta kasvua nykyisellä tuotevalikoimalla.

iconmonstr-marketing-10-240.png

Myynti- ja käyttökatteen parantaminen

Tiedätkö, miten voit parantaa myyntikatettasi? 

Myynti on yritystoiminnan kiistaton kivijalka, joten sen hiominen huippuunsa on liiketoiminnan kannalta elintärkeää. Myyntikatteen parantaminen perustuu jatkuvaan kehittämiseen ja katekeskiarvon nostamiseen ylöspäin. 

Prosessimme myyntikatteen parantamiseksi sisältää datan keräämistä, analysointia, haastatteluja sekä käytännönläheisiä workshop-työmenetelmiä. Perinpohjainen prosessi auttaa muodostamaan selkeän kokonaiskuvan ja analysoinnissa pureudutaan muun muassa asiakkuuksiin, myynnin volyymiin, keskiostokseen sekä kilpailutilanteeseen. Toteuttamisen onnistumiseksi prosessissa kiinnitetään huomiota erityisesti avainhenkilöiden sitouttamiseen asetettuihin tavoitteisiin ja toimenpiteisiin.

Myyntikatteen parantaminen voi toimia myös hyvänä pohjatyönä esimerkiksi strategiaprosessille tai kasvun suunnittelulle, sillä myyntikatteen parantamisprosessi tuottaa hyödyllistä lisäymmärrystä myös strategiatyötä ajatellen.

Sales board

Onko yhteinen sävel asiakkaasi kanssa vielä hakusessa? Eikö dialogi ole sujuvaa tai se vaatisi vielä hieman hiomista? Sales board huipentuu myynnin kenraaliharjoitukseen ennen varsinaista päänäytöstä.

Osana Sales Boardia ratkomme myynnin peruskysymyksiä aina asiakastarpeeseen vastaamisesta segmentoinnin kautta tuotteen ominaisuuksiin. Palvelun ytimenä on saattaa sinut ja asiakkaasi yhteisen pöydän ääreen myyntisi kasvattamisen merkeissä.

Sinä myyt, asiantuntijamme ja asiakkaasi kuuntelevat. Palaute on välitöntä, suoraa ja rehellistä – et kuitenkaan menetä tilaisuudessa myyntimahdollisuutta, vaikka osa vuorosanoistasi unohtuisi tai suorituksestasi puuttuisi tunnetta.

Millaisia ongelmia asiakkaasi ovat tunnistaneet? Kuinka ongelmat nykyisin ratkaistaan? Kuinka asiakkaasi päätöksenteko toimii? Ennen kaikkea, kuinka heidät saadaan ostamaan juuri sinun tuotteesi? Kuinka synnytät luottamuksen sinuun ja yritykseesi ja herätät asiakkaassasi hyvän ostamisen fiiliksen?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydämme yhdessä ratkaisun Sales Boardin aikana. Palvelu sopii erityisesti yrityksille, joilla on myyntikuntoinen tuote, ja jotka haluavat saada myynnin nopeasti lentoon tai uutta pontta myynnillisiin ponnisteluihin.

Markkinaselvitys

Tähtääkö yrityksesi uusille markkinoille? Markkinaselvityksen tavoitteena on tunnistaa laajasti potentiaaliset markkina-alueet ja asiakassegmentit. Autamme määrittelemään markkinasi, potentiaaliset asiakassegmenttisi ja niissä esiintyvät asiakastarpeet, tunnistamaan asiakkaasi, kumppanisi ja jakelukanavasi, selvittämään markkinan koon, kartoittamaan kilpailutilanteen ja kuvaamaan trendit.

Markkinaa koskevia tietoja tarvitset mm. rahoitushakemuksiin ja sijoittajapresentaatioihin. Lukuja tarvitset myös liiketoiminnan suunnitteluun – ethän halua kohdistaa resurssejasi markkinaan, jossa et voi tehdä tulosta pitkäjänteisesti ja saavuttaa kasvutavoitteitasi kannattavasti.

Selvitystyö vaatii toki perinteistä tiedonhakua ja kirjoituspöytätyöskentelyä, mutta voi pitää sisällään myös mm. potentiaalisten asiakkaiden kontaktointia (myös ulkomailla kuten Keski-Euroopassa tai Pohjoismaissa) mm. asiakastarpeen selvittämiseksi ja arvolupauksen testaamiseksi.

Työ toteutetaan yhdessä yrityksesi edustajien kanssa analysoiden, keskustellen ja asiantuntijoidemme liiketoimintaosaamista hyödyntäen.

Tutustu myös muihin palveluihimme!

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä

Piritta Relander

Palvelupäälikkö

piritta.relander@yrityskehitys.com

040 702 0745

Logoja.png
Ota yhteyttä - Harri
bottom of page