Strategiatyö

Kasvustrategia

Olipa liiketoimintasi vasta kasvupolun alkumetreillä tai etsimässä täysin uusia reittejä kasvun toteuttamiseksi, autamme suunnittelemaan reitin määränpään saavuttamiseksi.

 

Luomme yhdessä käytännön tason suunnitelmat kirkkaiksi kiillotettujen kasvutavoitteiden saavuttamiseksi. Varmistamme, että askeleet ovat sopivan kokoisia, mutta riittävän kunnianhimoisia. Sovimme aikataulut, vastuut ja tarvittavat resurssit huomioiden niin tiimin osaamisen kuin rahoituksenkin. Toteuttamiskelpoinen kasvustrategia auttaa yritystäsi mm. rahoittajien vakuuttamisessa ja kasvuun liittyvien riskien hallinnassa.

 

Strategiatyö toteutetaan useimmiten siten, että suunnitteluun osallistuvat operatiivisesta toiminnasta vastaavat ja käytännön toteutukseen osallistuvat avainhenkilöt. Näin varmistetaan tiimin sitoutuneisuus yhdessä sovittujen toimenpiteiden toteuttamiseksi ja määränpään saavuttamiseksi.

 

Autamme yritystäsi tarvittaessa myös strategian toimeenpanossa lisäkäsinä ja – jalkoina osana operatiivista ydintiimiä.

Omistajastrategia

Yrityksen omistajilla voi olla erilaisia odotuksia ja näkemyksiä siitä, mihin yritystä ollaan viemässä, miten, mitkä asiat ovat liiketoiminnan kannalta tärkeitä ja millaisia ovat toiminnan tavoitteet. Henkilöiden taustat ja syyt omistaa yritystä voivat poiketa toisistaan merkittävästi.

 

Autamme yrityksesi omistajia tuomaan erilaiset näkemykset osaksi yhteisiä toimintalinjauksia. Selvitämme omistajien ajatukset yksilötasolla ja toteutamme niiden perusteella omistajastrategian, johon koko omistajakunta on sitoutunut.

 

Yhteinen näkemys yrityksen suunnasta tekee toiminnan järjestelmällisestä kehittämisestä tehokkaampaa.

Yritysanalyysi

Analyysilla kirkas kuva yrityksestäsi.

Analyysi-palvelulla autamme kasvuyrityksiä kirkastamaan tavoitteensa, kehittämiskohteensa ja kasvusuunnitelmansa. Yrityksen kasvuvalmiuksien kartoittaminen yhdessä ulkopuolisen asiantuntijan kanssa synnyttää väistämättä uusia näkökulmia, ja avaa ajattelua erilaisille mahdollisuuksille. 

Poraudumme yhdessä yrityksesi ytimeen, ja laitamme kasvutavoitteet ja kehittämisaskeleet järjestykseen.

Yritysanalyysi on tärkeä erityisesti silloin kun suunnittelet laajempaa kasvuun tähtäävää kehittämishanketta ja haluat varmistua siitä, että yrityksesi on vakaalla pohjalla ja sen muu toiminta tukee kehittämisponnistelujen onnistumista.

Yritysanalyysi voidaan toteuttaa myös ELY-keskusten Yritysten kehittämispalveluilla, jolloin noudatamme toteutuksessa ELY:n tuotteistusta.

Riskien hallinta

Melkein mitä tahansa voi tapahtua, mutta millä todennäköisyydellä? Ja mitä se merkitsee liiketoiminnalleni?

Tunnistamme yhdessä yrityksesi johdon kanssa toimintaanne uhkaavat riskit, määrittelemme niiden rahallisen merkityksen, varautumiskeinot, vakavuuden ja toteutumisen todennäköisyyden.

Ajantasainen riskienhallinta vähentää yritysjohdon työtaakkaa vapauttaen aikaa olennaiseen – liiketoiminnan kehittämiseen ja myynnin kasvattamiseen. Riskienhallinta parantaa yrityksesi uskottavuutta potentiaalisten rahoittajien silmissä ja mahdollistaa myös vakuutusturvan mitoittamisen oikein.

Tutustu myös muihin palveluihimme!

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä

Jukka Lassila

Toimitusjohtaja

etunimi.sukunimi@yrityskehitys.com

050 1810

 

© Suomen Yrityskehitys Oy /

Venture Development Finland Ltd.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter