top of page

Rahoitus

Ota yhteyttä

Rahoituksen yhteydenottolomake

Rahoitushaku
Rahoituskierros
Julkinen rahoitus
Rahoituspaneeli
Talousjohtajapalvelut
Arvonmääritys
iconmonstr-magnifier-4-240.png

Rahoitushaku

Onko yrityksenne valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti rahoituskeskusteluja ja sopivan sijoittajan tai rahoittajan löytämistä? Tiedättekö, mitä etsitte ja olette valmiita toteuttamaan nämä haaveet?

Sivujemme kautta voi nyt helposti ilmoittaa halukkuutensa tulla nähdyksi sijoittajien ja rahoittajien edessä.

Tarkoitus on luoda yrityksellenne kontakteja sijoittajiin ja rahoittajiin ja viedä eteenpäin viestiä siitä, mitä etsitte; oli se sitten pääomasijoittaja, bisnesenkeli, ostaja tai muu rahoitus. Järjestämme mielellämme kiinnostuneille rahoittajille ja sijoittajille tapaamisia kanssanne ja autamme yritystänne valmistautumaan rahoituskeskusteluun. Lue lisää ja ilmoita kiinnostuksesi alta.

iconmonstr-handshake-5-240 (1).png
iconmonstr-currency-6-240.png

Rahoituskierroksen suunnittelu ja toteutus

Etsiikö yrityksesi sijoittajaa joko kotimaasta tai ulkomailta? Mietitkö millaiset sijoittajat voisivat olla kiinnostuneita yrityksestäsi? Miten heitä pitäisi lähestyä?

 

Kontaktoimme vuosittain satoja yksityisiä ja julkisia rahoittajia hankkiessamme kasvurahoitusta ja sijoituksia asiakasyrityksillemme. Asiantuntijoidemme avulla pystymme määrittämään yrityksellesi sopivimmat rahoittajat sekä kokoamaan riittävän materiaalipaketin kiinnostuksen herättämiseksi.

Rahoituskierroksen järjestäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen rahoitustarpeen realisoitumista. Useimmat yritykset aloittavat rahoituksen suunnittelemisen liian myöhään. Normaalisti rahoituskierroksen pituus ensimmäisestä kontaktista osakkeiden kauppakirjan syntymiseen kestää 2-6 kuukautta, mutta melkein yhtä usein prosessi venyy jopa vuoden mittaiseksi.

Rahoituskierros on kokonaisuus, joka kattaa koko prosessin yrityksen rahoitustarpeen tarkasta määrittelystä yksityiskohtien hiomiseen, rahoitusmateriaalien valmisteluun sekä rahoituskeskustelujen kautta toivottavasti lopulliseen rahoituksen varmistamiseen. Toisinaan kierroksia tarvitaan useampi oikean rahoitustahon löytämiseen, joskus yksi kierros riittää.

Rahoituskierros jaetaan kahteen eri kokonaisuuteen: suunnitteluun ja toteutukseen. Suosittelemme palvelukokonaisuuksien hyödyntämistä yhdessä, aloittaen suunnittelusta ja jatkaen suoraan toteutukseen. Voitte tutustua palvelujen sisältöön ja hinnoitteluun alta.

rahoituksen hakeminen.png

Julkisen rahoituksen hakeminen

Julkinen rahoitus on usein osa yrityksen lähivuosien rahoitussuunnitelmaa. Aiheeseen liittyy kuitenkin mielikuvia työläästä kirjoittamisprosessista projektisuunnitelmien ja erilaisten lomakkeiden muodossa. Autamme valitsemaan oikeat rahoitusinstrumentit, luomaan uskottavan projektisuunnitelman ja toteuttamaan tarvittavat liiketoimintalaskelmat. Samalla varmistamme, että kehittämisprojekti on osa laajempaa liiketoimintasi kehittämiskokonaisuutta. Huomion arvoista on myös kokonaisrahoitustarve, joka koskee yrityksen pitkän aikavälin kehittämissuunnitelmia, ei ainoastaan käsillä olevaa projektia.

 ​

Mikäli kehittämislinjaukset ja rahoitustarve ovat kirkkaina mielessä, keskitymme ainoastaan projektin määrittelyyn ja rahoitushakemuksen rakentamiseen.

Yrityksesi edustaja osallistuu mm. projektisuunnitelman luomiseen, projektin budjetointiin, tapaamisiin rahoittajien asiantuntijoiden kanssa ja toimittaa tarvittavia tietoja yrityksestä.

Hakuprosessin ohjaamisen ja paperityön jätät asiantuntijoillemme.

Rahoituspaneeli

Haluatko testata nopeasti yrityksesi rahoituskelpoisuutta ja saada arvokasta palautetta useammalta rahoittajataholta? Rahoituspaneelissa yrityksesi pitää 15-20 minuutin esityksen paikalle kutsutuille noin 10-20 rahoittajalle, jonka jälkeen käydään vielä noin 20 minuutin keskustelu rahoittajien kanssa. Rahoituspaneelissa on yleensä paikalla kotimaisia julkisia rahoittajia, pääomasijoitusyhtiöiden ja pankkien edustajia sekä yksityisiä henkilösijoittajia.

Rahoituspaneeli sopii osaksi rahoituksen suunnittelua tai rahoituskierroksen aloittamista. Rahoituspaneeliin valmistautuminen on prosessi, jonka aikana yritykselle syntyy uskottava rahoittajaesitys esitysmateriaaleineen, jota yrityksesi voi hyödyntää jatkokeskusteluissa rahoittajien kanssa.

Rahoituspaneeleita järjestetään vuosittain 5-6 pääkaupunkiseudulla sekä Jyväskylässä. Vuodesta 2012 lähtien olemme järjestäneet yli 30 Rahoituspaneelia, joissa on ollut yli 100 yritystä ja yli 300 rahoittajatapaamista. Yrityksistä 30-40 prosenttia on saanut rahoitusta lähitulevaisuudessa paneelin jälkeen.

ceo.png

Talousjohtajapalvelut

Viekö talousasioista huolehtiminen aikaa yrityksen ydintoiminnoilta kuten myyntityöltä? Oletko miettinyt talousjohtajan tai business controllerin palkkaamista?  Vuokratalousjohtajan tehtävän on yrityksesi tarpeisiin perustuen kehittää yrityksesi kannattavuutta, organisoida talous- ja hallintoasioita uudelle tasolle yrityksesi kehittymisen myötä ja tukea toimivaa johtoa yrityksen talousohjaukseen ja tavoitteiden asettamiseen liittyvissä asioissa.

Vuokrajohtaja on kustannustehokas ja matalariskinen valinta kehittämään ja ylläpitämään yrityksesi taloutta ja hallintoa. Palvelu mahdollistaa pk-yrityksille korkean profiilin osaajan hyödyntämisen talouden ja talousohjauksen kehittämisessä. Vältät rekrytointiin liittyvät riskit ja maksat ainoastaan siitä, mitä yrityksesi aidosti tarvitsee.

Kokeneen asiantuntijamme avulla pystyt nopeasti paikkaamaan mahdollisen resurssivajeen sekä uudistamaan taloushallinnon yrityksen kehityssuunnan vaatimalle seuraavalle tasolle.

Arvonmääritys

Mikä on yritykseni arvo? Aika moni yrittäjä pohtii tätä samaa kysymystä. Yrityksen arvon määrittäminen tulee monesti ajankohtaiseksi, kun etsit yrityksellesi uutta sijoittajaa, yritys siirtyy seuraavalle sukupolvelle tai haluat muuten myydä omistuksesi. Arvon määrittäminen on monisyinen prosessi, jossa pitää ottaa huomioon useita tekijöitä.

Käyttämällä asiantuntijaa yrityksen arvon määrittämisessä varmistat, ettet myy yritystäsi liian halvalla tai aja keskusteluita karille asettamalla pyyntihintaa järjettömän korkeaksi. Teettämällä arvonmäärityksen asiantuntijalla saavutat paremman aseman neuvotteluissa ja saat kattavat tiedot arvoon vaikuttavista tekijöistä.

 

Asiantuntijamme antaa arvonmäärityksen lisäksi suosituksia tavoista, joilla arvoon voidaan vaikuttaa sekä kuinka sen hetken tilanteessa kannattaisi edetä.

Tutustu myös muihin palveluihimme!

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä

Jukka Lassila

Toimitusjohtaja

etunimi.sukunimi@yrityskehitys.com

050 1810

bottom of page