top of page

Liiketoiminnan kehittämismenetelmät pilveen – uusi Venture Program käynnistyy

Multimentor Oy ja Suomen Yrityskehitys Oy ovat käynnistäneet yhteistyössä johdon ja liiketoiminnan kehittämisen sähköisiin työkaluihin keskittyvän kehittämisohjelman.

Hankkeen tarkoituksena on kehittää pilvipalveluohjelmisto, joka vie hyväksi havaittuja johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisen menetelmiä ja työkaluja esimerkiksi erilaisista Excel- ja PowerPoint -pohjista käytettävyydeltään tasokkaaseen ohjelmistoympäristöön. 

Kehitettävä järjestelmä täydentää liiketoimintatiedon tuottamiseen, käsittelyyn ja hallintaan keskittyvää ohjelmistopalvelukenttää tuomalla liiketoiminnan kehittämismenetelmät yhden ohjelmistoratkaisun piiriin. Esimerkiksi toisistaan riippuvaiset suunnitelmat ja niiden toteuman seuranta saatetaan yhteen erilaisista tiedostopohjista. 


Näin vastataan mm. liiketoiminnan kehittäjien, yritysjohdon ja johdon sidosryhmien tarpeisiin avoimelle, luottamusta rakentavalle viestinnälle sekä uskottavan, oikean ja ajantasaisen tiedon helpolle saatavuudelle. Kehittämismenetelmien sähköistäminen poistaa myös mm. hallinnollista työtä, ja vapauttaa tiedon siirtelyyn ja kokoamiseen käytetyn ajan liiketoiminnan tulokselliseen kehittämiseen ja johtamiseen.


Hankkeen ensimmäinen advisory board toteutettiin 8. helmikuuta kooten mukaan Kasvukiihdyttämön sidosryhmien edustajia pohtimaan mm. liiketoiminnan kehittäjien tarpeita, tähdäten järjestelmän asiakaslähtöiseen kehittämiseen. Hanke pyörähtää käyntiin toden teolla maaliskuun alussa keskittyen menetelmien sähköistämisessä ensi alkuun yritysten nykytilanteen analysointiin sekä strategian ja liiketoimintamallien suunnitteluun. 

Menetelmien ja työkalujen määrää lisätään vaiheittain perustuen tutkittuun asiakastarpeeseen. Hankkeen aikana järjestelmän tekoälyyn ja data-analytiikkaan liittyviä ominaisuuksia kehitetään ja siihen integroidaan tarvittavia ohjelmistopalveluita, kuten tarkoitukseen parhaiten soveltuvat taloushallintojärjestelmät.


"Multimentor Toolkit” -työnimellä kulkevan hankkeen kohde- ja sidosryhmiä ovat mm. liikkeenjohdon ammattilaiset, kehittämisorganisaatiot ja -ohjelmat, korkeakoulut, yritysten johto ja sen sidosryhmät, yritysten kehittämiseen erikoistuneet asiantuntijat ja pääomasijoitusyhtiöt. 


Kehittämistyössä hyödynnetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston korkeatasoista osaamista mm. kehittämismenetelmiin, sähköisiin johtamisjärjestelmiin, data-analytiikkaan ja tekoälyyn liittyen.Multimentor Oy on vuonna 1997 perustettu, liiketoiminnan kehittämismenetelmiin ja ICT-alan palveluyhtiöiden kehittämiseen erikoistunut yritys. Multimentor vastaa hankkeen ohjauksesta ja toteutuksesta.


Suomen Yrityskehitys Oy on yli 10 vuotta toiminut yritysten kasvun ja arvon kasvattamisen kansainvälinen asiantuntija. Suunnittelemisen lisäksi yrityksen asiantuntijat ovat käytännön toimenpiteillä kehittäneet yli 250 yrityksen liiketoimintaa – myynnistä kumppanuuksiin ja rahoituksesta kansainväliseen kasvuun.


Suomen Yrityskehitys, Business Jyväskylä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto toteuttavat yhteistyössä Kasvukiihdyttämö-palvelua. Kasvukiihdyttämö on kasvua hakeville, toimintansa jo vakiinnuttaneille tai liiketoimintansa alkuvaiheessa oleville yrityksille tarkoitettu kasvuohjelma, jonka aikana valmistellaan ja toteutetaan yrityksen liiketoiminnan merkittävä kasvuloikka hallitusti. Multimentor Toolkit hanke kuuluu Kasvukiihdyttämön hallinnoimiin yritysten, erilaisten kehittämisyhteisöjen ja korkeakoulujen välisiin Venture Programeihin. 


Haemme ohjelmaan kehittämistyöstä kiinnostuneita kumppaneita erilaisista sidosryhmistä.


Lisätietoja ohjelmasta antaa:

Jukka Lassila, Suomen Yrityskehitys Oy

+358 50 1810

jukka.lassila(at)yrityskehitys.com

Commenti


bottom of page