top of page

Yrityksen kuntotesti – Mitä kuuluu hapenottokyvylle, kestävyydelle ja voimalle?


Blogi / Henrietta Karjalainen

 ”Kävin taannoin kuntotestissä, joka antoi minulle kirkkaamman käsityksen nykytilanteestani. Rehellisesti sanottuna silmieni edessä avautui yllättävän positiivinen tulos: minähän olinkin ihan hyvässä kunnossa ja perushommat oli mallikkaasti hallussa! Samalla tuli kuitenkin bongattua sopivan kunnianhimoisia kehittämisen kohteita ja uskonkin lähteväni tavoittelemaan entistä parempaa suoritustasoa. Kuntotestin valmentaja vinkkasi jo konkreettisia tapoja, joiden avulla voin alkaa lisätä kuntoa edelleen kohottavaa otetta arkeeni. Täytyypä sanoa, että onneksi menin kuntotestiin. Löytyi nimittäin kaiken kukkuraksi syy yhteen pitkään jatkuneeseen kolotukseenkin, joka on kuulemma aika yleistä.”

Ylläoleva teksti voisi löytyä reippaan yksilön muistiosta hänen käytyään kuntotestissä kirkastamassa kuntonsa nykytilaa. Tämä yksilö selvästi huolehtii itsestään ja on kiinnostunut siitä, miten hänellä menee. Mutta entä yritys, osaako se pyytää itselleen kuntotestiä?


Ei, ei osaa. Mutta onneksi yrityksissä on fiksuja ihmisiä, jotka osaavat ajatella yritystensä parasta. Onneksi ymmärretään, että nykytilan tiedostaminen on ensimmäinen askel tulevalle kehittämiselle ja muutokselle! Se kaunis teko, jonka voit tehdä yrityksellesi kehittämisen polulla, on katsoa yritystäsi ymmärtäväisesti suoraan silmiin ja kysyä: Mitä meille kuuluu? Olemmeko sopivan hapekkaassa tilassa? Olemmeko voimapesiä, kestäviä ja vieläpä sprinttereitä (huom.: aika agilea!)?


Koska on olemassa kuntotestejä ihmisille, ja myös esimerkiksi autoille, niin miksei olisi myös yrityksille! Yrityksen kuntotestin idea on näinkin yksinkertaisen nerokas: hahmotetaan juuri oikeat nykyhetkeä ja tähän asti kuljettua matkaa koskevat kysymykset, löydetään niihin vastaukset, ja tullaan johtopäätökseen siitä, mitä yritykselle tällä hetkellä kuuluu ja mitkä ovat keskeisimmät kehittämisen kohteet, joihin kannattaa pureutua. Tässä asiantuntijan apu on usein hyödyksi.


Seuraavaksi salaisuus: kuntotestiin kuuluu aivan peruskysymyksiä! On siinä toki myös mukana villejä kortteja. Mutta miksi peruskysymyksiä, jotka vaikuttavat itsestään selviltä? Koska kaiken menestyksekkään ja edistyneen taustalla on aina oltava perusasiat hallussa. Parempaa kuntoa rakennetaan keskittymällä ensin hyvän pohjan luomiseen. Vähintäänkin siis varmistetaan, että pohja on kunnossa liiketoiminnan vauhdittamista varten. Yrityksen hyvän hapen, kestävyyden ja voiman kehityksen pyörteissä sitten tyytyväisesti kiitetään: onneksi tehtiin se kuntotesti alkuun! Nyt meillä on juuri oikeat ravinteet ja treenit käytössä!
Me täällä Suomen Yrityskehityksellä jatkuvasti mietimme, kuinka voimme tarjota asiakkaillemme yhä parempaa ja parempaa palvelukokemusta. Viimeisimpänä huomasimme, että kuntotestin sanomaan näppärästi kiteytyy sen työmme ydin, jota olemme jo vuosia tehneet hyvällä menestyksellä. Kokeneet konsulttimme ovat analysoineet lukuisten asiakasyritystemme apuna monenlaisia nykytilanteita ja historioita. Tällaiset kunnon analysoinnit onnistuvat näin ollen syvällä kokemuksen rintaäänellä. Miksi puhumme siis tätä nykyä kuntotestistä? Se konkretisoi asiakashyödyn: tiedossa on testi ja sille tulos. Yritys, jolle kuntotesti tehdään, saa käteensä analysoidun tilannekatsauksen kirkkaine kehityskohteineen. Seuraava askel on sitten varsinainen strateginen yrityksen kunto-ohjelma, jota varten meillä on käytössä oivalliset työkalut. Palataan pian aiheeseen täällä blogin puolella.


Pitemmittä puheitta, tervetuloa Suomen Yrityskehityksen kuntotestiklinikalle! Asiantuntijamme ottavat vastaan etä- ja läsnävastaanotoilla. Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!
Henrietta Karjalainen


Myynnin ja markkinoinnin asiantuntija

henrietta.karjalainen@yrityskehitys.com

050 536 7803

Comments


bottom of page