top of page

Oikiat Designin asiakastarina: vaatelaastarin oikia askellus kasvupolulle

”Oikiasti hyvä projekti!” Seppo Laine, projektin konsultti


Oikiat Design Oy on suomalaisäitien ideasta liikkeelle lähtenyt yritys, joka tuo suomalaisen designin korjaamiseen. Yrityksen tuote Vaatelaastari ® on painamalla kiinnittyvä, pestävä, pehmeä ja muotoiltu vaatepaikka ja -koriste, jonka avulla saadaan pidennettyä vaatteiden käyttöikää ja helpotettua kiireistä arkea hauskalla tavalla.


Oikiat Designin tiimi: Taija Sailio, Anne Jurvelin-Pummila ja Jetta Liukkonen

Oikiat Designin yrittäjät tiesivät haluavansa hyödyntää asiantuntijapalveluita tuoteinnovaationsa kehittämisessä. He ottivat ohjat omiin käsiinsä, ja kuin kohtalon ohjaamana – ja verkostoitumistapahtuman kautta - löysivät tiensä Yrityskehityksen asiakkaiksi.


Ja mikä yhteistyö siitä alkoikaan, kun Oikiat Design hyppäsi projektin pyörteisiin konsulttimme Seppo Laineen kanssa. Päätavoitteena oli kirkastaa strategiaa Oikiat Designin Vaatelaastarin kasvulle sekä edistää tuotteen kaupallistamissuunnitelman toteutumista vaiheittain. Projekti pyörähti käyntiin kesäkuussa 2019 ja jatkuu edelleen.


Projekti sujui hyvin ja selkeäsanainen Seppo puhui samaa kieltä.


Oikiat Designin toimitusjohtaja Jetta Liukkonen toteaa projektin edistyneen hienosti. Hänen mukaansa Sepon kanssa kommunikointi toimi loistavasti – yrittäjät ja konsultti pysyivät koko ajan samalla sivulla, mikä olikin tärkeää projektin monivaiheisuuden vuoksi.


Projekti eteni usean askeleen matkana, jonka tavoitteena oli hioa tuoteinnovaation liiketoimintamallia sekä rakentaa yrityksen resursseihin ja tämänhetkiseen tilanteeseen suhteutettu kasvustrategia. Myös tuotteen kaupallistamissuunnitelman kimppuun syvennytään projektin aikana.


Sepon mukaan yrittäjät ovat olleet erittäin sitoutuneita kehittämisprojektiin, jonka ansiosta työskentely on ollut mielekästä ja sujuvaa. Toisaalta pitkät välimatkat asettavat usein omat haasteensa – niin tässäkin projektissa. Yhteistyö jakautui eri puolille Suomea Helsingistä Ouluun ja Kuortaneelta Lahteen. Kiitelty sitoutuneisuus kaikilta osapuolilta vei kuitenkin voiton etäisyyksien asettamilta kompastuskiviltä.


* * *


Monivaiheinen, liiketoiminnan useille eri osa-alueille porautuva projekti on antanut Oikiat Designille työkaluja yrityksen menestyksen rakentamiseen. Tärkeitä oppeja on tarttunut mukaan esimerkiksi priorisoinnin merkityksestä ja liiketoiminnan laajuudesta. Näiden oppien avulla Vaatelaastaria kehitetään eteenpäin ja maailmalle.


Kysyttäessä projektin kulusta Jetta ja Seppo toteavat molemmat tyhjentävästi projektin sujuneen hyvin – Oikiat Designin tilanne on tällä hetkellä kasvussa ja tulevaisuus näyttää lupaavalta. Projekti kuitenkin jatkuu vielä, ja asiat etenevät askel kerrallaan.”Seppo on oikia konsultti paikallaan!” Jetta Liukkonen, toimitusjohtaja Oikiat Design Oy


Tutustu palveluihimme täältä.

Comments


bottom of page