top of page

Alkuvuoden tärkeimmät nostot & kevään uudet kuviot

Vuoden alku on tunnetusti otollisinta aikaa luoda uusia tapoja ja rutiineja. Yrityksissä tämä tarkoittaa kehitystyötä, tavoitteiden asettamista ja askelmerkkien pohtimista tavoitteiden saavuttamiseksi.


Alkuvuosi on lähtenyt vilkkaasti käyntiin myös Suomen Yrityskehityksellä ja erityisesti yritysrahoitukseen liittyvät asiat on nostettu tapetille. Pohdimme aiemmin blogissamme rahoituskelpoisuuden määritelmää ja siihen vaikuttavia asioita. Joko sinä olet pysähtynyt miettimään, miten voisit vahvistaa asemaasi rahoituksen hakijana nyt tai tulevaisuudessa?

Voit lukea aiemman kirjoituksemme aiheesta täältä. Tammikuussa julkistimme myös Multimentor Tools ja Kasvu Openin yhteistyöprojektin, kasvuyritysanalyysin. Hankkeen parissa on tehty töitä ahkerasti ja analyysityökalu päätyi tuotantoon tammikuun alussa. Kehitystyötä tehdään edelleen – voit lukea projektista enemmän täältä.
Toimitusjohtajan mietteitä yritysanalyyseista ja kvartaalitarkastelun eduista


Yritysjohdon konsultin roolissa pääsee näkemään läheltä monen täysin toisistaan poikkeavan yrityksen toimintaa. Asiakasyritykset voivat edustaa täysin eri toimialoja ja kokoluokkia, joten kokemuspohjaa liiketoiminnan kehittämiseen kertyy runsaasti. Tämä myös synnyttää monenlaisia huomioita ja ymmärrystä liiketoiminnan pyörittämiseen liittyen.


Toimitusjohtajamme Jukka pohti blogissamme, miten PK-yritykset voivat hyötyä pörssiyhtiöiden malleista. Tarkastelun alla on yritysanalyysien jatkuvasti korostuva merkitys sekä kvartaalitason tarkastelu johtamisen kulmakivenä.


Koko blogitekstin pääset lukemaan täältä.

Rahoitusta etsimässä – rahoituspaneelit 2020


Myös osana Kasvukiihdyttämö-palveluita järjestämämme rahoituspaneelit on startattu uudelle vuosikymmenelle. Kaikkiaan tämän vuoden aikana tullaan järjestämään kuusi rahoituspaneelia – olisiko tässä yrityksellenne sopiva tilaisuus päästä pitchaamaan suoraan rahoittajille ja sijoittajille?


Jos tapahtuma ei ole vielä entuudestaan tuttu, tässä lyhyt yhteenveto:


Rahoituspaneeli tuo yhteen rahoitusta etsiviä yrityksiä sijoittajien ja rahoittajien kanssa. Yritykset pääsevät kertomaan liiketoiminnastaan ja kasvutarpeistaan suoraan rahoittajille löytääkseen sopivan kumppanin rahoitustarpeiden täyttämiseksi. Yritykset pitävät 15–20 minuutin esityksen, jonka pohjalta herätellään yhteistä keskustelua sekä jaetaan ajatuksia.


Suomen Yrityskehitys on järjestänyt rahoituspaneeleja vuodesta 2012 ja tulokset ovat olleet hienoja – lähes 40 % osallistuneista yrityksistä on löytänyt rahoituksen paneelin jälkeen.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Yritystehtaan kanssa.


Helmikuun rahoituspaneelin tunnelmista pääset lukemaan täältä. Jos tapahtuma kiinnostaa, vinkkaahan tännepäin, niin jutellaan asiasta lisää!


Koko vuoden rahoituspaneelien ajankohdat löydät alta.

Tulevia tapahtumia ja uusia mahdollisuuksia


Vuosi on vasta aluillaan mutta suunnitelmissa on jo kaikenlaista uutta ja jännittävää!


Keväällä sukelletaan kunnolla kansainvälistymisen käytäntöön, tällä kertaa rahoituksen näkökulmasta. Kaikille avoimen tapahtuman tarkoitus on tuoda käytännönläheisiä vinkkejä ja lisätietoa mahdollisuuksista, joita kansainvälistymisen rahoittamiseen on saatavilla. Tapahtumassa puhumassa eri tahojen edustajia, jotka työskentelevät yritysten kansainvälistymiseen liittyvän rahoituksen parissa päivittäin.

Kerromme tapahtumasta pian lisää.


Kansainvälistymisen suhteen uusia kuvioita on tulossa kevään mittaa myös lisää. Miltä Puola kuulostaisi kohteena? Meistä aika lupaavalta. Tästäkin aiheesta palaamme asiaan lähiaikoina, joten pysyhän kuulolla!


Kevään aikana tulemme myös jatkamaan konsulttien blogitekstien julkaisua. Käsiteltävät teemat poikkeavat toisistaan melkoisesti kunkin konsultin erikoisosaamisen mukaan, joten luvassa on mielenkiintoisia ajatuksia, ajankohtaista pohdintaa ja keskustelun avauksia liiketoiminnan eri osa-alueilta.


Otathan haltuun myös somekanavamme, niin saat välittömästi tiedon uusista julkaisuista ja uutisista!

Laura Tuominen Key Account Manager Tel. +35840 842 3506 laura.tuominen@yrityskehitys.com

Yorumlar


bottom of page