top of page

Vuosi 2020 paketissa

Vuosi 2020 on tuonut mukanaan odottamattomia käänteitä ja uudenlaisia haasteita lähes jokaiseen yritykseen. Olemme päässeet todistamaan huikeita kasvutarinoita ja innovaatioita, mutta myös vaikeita kohtaloita ja isoja kysymyksiä tulevaisuudennäkymistä.


Vuoden vaihtuminen ei muuta vallitsevaa tilannetta mutta se antaa hyvän tilaisuuden katsoa taaksepäin ja todeta, mitä vuoden aikana on yrityksessä saatu aikaan.


Päästimme asiantuntijamme ääneen vuoden 2020 aikana konsultin blogikirjoitusten muodossa. Aiheet käsittelivät niin johtamista kuin ajankohtaiseksi nousseita teemoja kuten yrityksen taloutta, kriisejä ja niistä selviytymistä, reagointikykyä sekä tulevaisuuden suunnittelemista.


Voit tutustua kirjoituksiin alta, mikäli ne ovat jääneet huomaamatta!Asiakkaiden kasvu- ja kehittämistarinat


Samaan aikaan kun tilanne haastoi yrityksiä löytämään uusia toimintatapoja, ajoi se monet myös kehittämistyön pariin. Projektien kautta useat yritykset löysivät tapoja selviytyä sekä luoda kannattavaa liiketoimintaa, joka tulee varmasti kantamaan pitkälle myös tilanteen normalisoituessa - mitä se sitten tarkoittaakaan.


Tutustu esimerkiksi, miten teollisuuden alan perheyritys Tikkapinta Oy rakensi tiensä kohti kasvua tai miten työterveyshuollon palveluita tarjoava konsernin Työplus Yhtiöt Oy:n kasvustrategiaprosessi eteni.Kehittämistyö purettuna teemoihin


Kehittämistyö kohdistuu yleisimmin liiketoiminnan ydinasioihin kuten strategian hiomiseen, myynnin kehittämiseen tai tuote-/palveluvalikoiman vahvistamiseen. Myös rahoitus nousee lähes jokaisessa yrityksessä ennemmin tai myöhemmin kehityskohteiden listalle.


Nostimme sosiaalisen median puolella vinkkejä eri teemojen osa-alueisiin liittyen ja summasimme näitä myös blogin puolella.
Haastava vuosi päätökseen ja kohti tulevaa


Kaiken kaikkiaan vuoden aikana on saatu poikkeustilasta huolimatta aikaan paljon: olemme järjestäneet rahoituspaneeleja, tehneet kehittämistyötä niin sisäisesti kuin asiakkaidemme kanssa monilla eri toimialoilla, lanseeranneet uudistetun Kiihdyttämön yritysten arvon ja liikevaihdon kasvattamiseen sekä saaneet uusia vahvistuksia tiimiimme.


Koronakriisin koetellessa yrityksiä toden teolla ojensimme myös auttavan kätemme parhaamme mukaan ja toivottavasti onnistuimme osaltamme auttamaan niitä yrityksiä, joiden liiketoiminta oli kovassa myrskyssä ja muutoksessa.


Vuosi on ollut erikoinen mutta opettavainen.


Haluamme kiittää suuresti asiakkaitamme, joiden kanssa olemme päässeet työskentelemään kuluneen vuoden aikana, kaikkia tapahtumiimme osallistuneita sekä kumppaneita, joiden kanssa on ollut ilo toimia.
Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta kaikille matkassa mukana olleille.


Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!


Suomen Yrityskehitys Oy
Pssst! Kuulette asiantuntijoistamme vielä ennen vuoden vaihdetta yhteiskirjoituksen merkeissä blogin puolella! Luvassa kootut ajatukset asiantuntijoiltamme: parhaat opit kuluneelta vuodelta ja vinkit vuoteen 2021.


Comments


bottom of page